In de Hofbogen, in Station Hofplein, zit een uniek zaakje; Esto. Twee Koerdische dames die je voorzien van de lekkerste mediterrane gerechten. ‘Wij maken bijna alles zelf. Heerlijke verse desembroden, smaakvolle zoete lekkernijen, kruidige soepen én hartige quiches. We gebruiken hiervoor veel lokale en biologische producten. Zelfs groenten uit de moestuin op het Dak van Station Hofplein. Dichterbij kan niet!’ Een blik op de kaart laat zien dat er voor ieder wat wils is; glutenvrij, van veganistisch tot vegetarisch, maar ook de vleeseter is van harte welkom.
Flinke vleug verrassende vernieuwing
Gasten van Esto vragen regelmatig of Canan en Aysel zussen zijn. Naast dat ze op elkaar lijken, zijn ze in hetzelfde dorp in zuidoost Turkije geboren. Maar hun geschiedenis start pas in 2005, hier in Rotterdam. ‘Het klikte gelijk. We konden uren praten, koken en dromen over onze toekomst. Toen we in december 2016 de kans kregen om samen een lunchzaak te beginnen, kwam onze grootste wens uit,’’ vertelt Aysel enthousiast. Volgens Canan vullen de dames elkaar goed aan; ‘Ik kook traditioneel. Aysel is van het experimenteren. Dit blijkt een goede combinatie te zijn. Een goede basis met een flinke vleug verrassende vernieuwing.’
Nóg meer dromen?
‘Uiteraard! Een grotere plek zou leuk zijn. Natuurlijk wel in de Hofbogen. Deze plek is uniek in Rotterdam en trekt een mooi gemêleerd publiek van toeristen en hipsters tot buurtbewoners. We hebben een leuke samenwerking met andere ondernemers in de Hofbogen. Zo verzorgen we de kaart voor Garden of Bird. We zouden in de toekomst nog veel meer willen samenwerken met de verschillende ondernemers.’