Hofbogen Luchtpark
Wil jij van groen genieten in het centrum van Rotterdam? Dat kan! Kom naar Luchtpark Hofbogen op het dak van Station Hofplein. Kom loungen in het gras, gezellig picknicken, op één van de vijftig kunstschapen zitten, of wandelen in de tuin. Alles onder het genot van een magnifiek stedelijk uitzicht.

 

VEELGESTELDE VRAGEN

 1. Waar is Luchtpark Hofbogen?
  Luchtpark Hofbogen bevindt zich op het dak van Station Hofplein. Dit voormalige treinstation bevindt zich aan de Raampoortstraat in Rotterdam.
 2. Hoe kom ik Luchtpark Hofbogen op?
  Er zijn twee opgangen naar het Luchtpark Hofbogen. Er bevindt zich een ingang bij het viaduct aan de Heer Bokelweg. Je kan ook via de Luchtsingel het dak op; neem naast FG Restaurant de gele trap omhoog.
 3. Wat zijn de openingstijden?
  Zeven dagen per week openen om 10:00 uur de ingangen naar het Luchtpark. Elke avond bij zonsondergang sluiten we de ingangen naar het Luchtpark.
 4. Is Luchtpark Hofbogen rolstoeltoegankelijk?
  Het Luchtpark Hofbogen is (nog) niet rolstoeltoegankelijk.
 5. Mag ik mijn hond meenemen?
  Honden zijn niet toegestaan in het Luchtpark.
 6. Is er horeca aanwezig?
  Er is geen horeca aanwezig.
 7. Zijn er toiletten aanwezig?
  Er zijn geen toiletten aanwezig.
 8. Waarom hangen er camera’s?
  We hebben camera’s opgehangen voor jouw veiligheid en bescherming van onze eigendommen.
 9. Mag ik BBQ-en in Luchtpark Hofbogen?
  In verband met brandveiligheid is het niet toegestaan om te BBQ-en in het Luchtpark.
 10. Mag ik een tent, windscherm of parasol opzetten?
  Om schade aan het dak te voorkomen, is het niet toegestaan om een tent, windscherm of parasol in de grond te prikken.
 11. Mag ik mijn verjaardagsfeest of bruiloft in Luchtpark Hofbogen vieren?
  Het Luchtpark is privaat terrein. Een kleinschalig besloten verjaardagsfeestje met picknickkleedjes is uiteraard toegestaan. Wil je een groter besloten feestje vieren met faciliteiten zoals tafels, banken een tent of een buitenkeuken, dan is dit niet mogelijk. Dit heeft te maken met de aansprakelijkheid op het moment dat er een ongeluk gebeurt of wanneer er schade ontstaat aan onze eigendommen.
 12. Mag ik een sportactiviteit organiseren?
  Het is toegestaan om een kleinschalige sportactiviteit zoals een bootcamp te organiseren. Houd hierbij rekening met de andere aanwezigen zodat iedereen het fijn heeft. Gebruik geen muziek en sport op een klein gedeelte in het Luchtpark Hofbogen.
 13. Mag ik een evenement in Luchtpark Hofbogen organiseren?
  Een deel van het Luchtpark Hofbogen bestaat uit een evenemententerrein. Zo is het dak de afgelopen jaren decor geweest van silent roof cinema Roffa Mon Amour, Conny Janssen Danst, Motel Mozaïque, Wunderbaum, het RYPP Wijnfestival, de Operadagen Rotterdam, de Rotterdamse Dakendagen en jeugdvoorstellingen van het Hofpleintheater. Dit soort evenementen kunnen nog steeds plaatsvinden. Neem voor meer informatie contact met ons op.
 14. Bijzondere tuin
  In de Tuin op Hofbogen vind je verschillende fruitbomen en -struiken, heemvegetatie en moestuinbedden. Stichting GroenGoed onderhoudt de tuin samen met vrijwilligers uit de buurt. De oogst uit de tuin wordt verdeeld onder de vrijwilligers. Vrijwilliger worden? Meld je aan

Samen genieten we van Luchtpark Hofbogen. Houd daarom rekening met elkaar. Zorg ervoor dat je geen (geluids)overlast veroorzaakt.