Hotspots

Op zoek naar dé hotspots van Rotterdam? Zet dan koers naar de Hofbogen in Rotterdam Noord!

Een eeuw lang reden er treinen over de Hofbogen tussen Rotterdam en Scheveningen. Sinds 2010 is dit historie en slingert het langste monumentale pand van Nederland door Rotterdam Noord. In de bogen onder de voormalige spoorlijn vind je nu bijzondere horeca, design en fashion. Wandel langs de lijn en laat je verrassen door de tal van hippe plekken. Alles lekker Rotterdams.

De Hofbogen is lopend goed bereikbaar vanaf Centraal Station Rotterdam. Geen problemen dus met betaald parkeren. Wil jij de Hofbogen eerst van bovenaf bekijken? Start je dag dan bij Dakakkers bovenop het dak van het Schieblock. Vanaf de grootste stadsboerderij van Europa zie je Station Hofplein in al haar glorie liggen. Wandel vervolgens via de gele loopbrug Luchtsingel naar het startpunt van de Hofbogen: Station Hofplein.

Food & drinks, fashion en design in Station Hofplein
Begin je bezoek aan de Hofbogen in Station Hofplein. Geniet zomers van het mooie urban uitzicht vanaf de terrassen. Voor de volgende stop hoef je niet ver te lopen. Bij Misura kunnen zowel mannen als vrouwen terecht voor de mooiste maatpakken. Ben je een echte muziekliefhebber? Wandel dan zeker ook even binnen bij Clone Records, dé platenzaak voor Techno, Jazz, Soul en Funk. Ben jij geïnteresseerd in bijzondere graffiti en street arts? Loop dan een rondje om Station Hofplein en bekijk de muur onder de Luchtsingel. Een paar keer per jaar is er een nieuwe street art te vinden!

Het dak op!
Op het dak van Station Hofplein vind je Luchtpark Hofbogen. Kom genieten van groen in het centrum van Rotterdam! Kom loungen in het gras, gezellig picknicken of wandelen in de tuin. Alles onder het genot van een magnifiek stedelijk uitzicht. Luchtpark Hofbogen is elke dag geopend van 08:30 uur tot . Luchtpark Hofbogen is de afgelopen jaren al het decor voor tal van grote en kleine culturele evenementen geweest. Zo is het dak één van de locaties van Motel Mozaique en de Rotterdamse Dakendagen. Wunderbaum gaf een theatervoorstelling, Roffa Mon Amour organiseerde een filmfestival en Conny Janssen gaf een dansvoorstelling.

Hotspots met coffee & music
Na je rondje Station Hofplein, vervolg je je wandelroute langs de spoorlijn richting de Vijverhofstraat. Je komt al snel langs het opvallende blauw-witte gebouw van ZOHO. Een woon- en werkplek voor pioniers in design, kunst, cultuur, media, tech, food, architectuur en urban planning. Wandel gerust eens binnen. Loop je verder langs de lijn, dan kom je vanzelf langs Oorzaak. De leukste recordstore van Rotterdam met lp’s, singels en maxi’s van alle muziekstijlen. Je vindt hier ook grappige vintage-muziek-hebbedingetjes zoals platenspelers, meubels, naalden, koptelefoons en zelfs tweedehands kleding!

Design en unieke lampen
Inmiddels is het al lang weer tijd voor de innerlijke mens. Een goede kop koffie drink je bij Man met Bril. Deze koffiezaak met eigen branderij won de AD-koffietest 2015. Een paar deuren verder vind je Lloyd Industrials. De mannen van deze industriële lampenzaak speuren oude fabriekshallen in binnen- en buitenland af op zoek naar de mooiste lampen. Zij restaureren deze lampen met kennis en passie in de Hofbogen. ‘Wij vertellen je graag alles over onze reizen en de geschiedenis van de lampen, wel graag even op afspraak!’ aldus René Marijnissen. In het volgende stuk van de Hofbogen zijn een aantal meubeldesigners gevestigd: Studio Biek, Rafa-Kids, Locatie-Hofboog en Elok Meubelmakerij. De producten van deze designers zijn zeker het bekijken waard. Bel wel even van te voren dat je graag komt kijken.

Hotspots van pizza tot taart
Zet je wandelroute voort en maak een tussenstop bij één van de horecazaken: Coppi Koffie & fietsen, Oude Station Bergwerg of Urban Bakery. Coppi heeft een heerlijke lunchkaart, ze repareren fietsen én je vindt hier allerlei fietsspullen. Het Oude Station Bergweg is, zoals de naam al zegt, gevestigd in Station Bergweg. Het is een collectief van horecaondernemers onder de voormalige Hofpleinlijn. In de foodhall zie je authentieke elementen van voormalige treinstations, geheel passend bij Station Bergweg. Zin in hemelse, eerlijke, ambachtelijk gemaakte taarten en zoetigheden? Ga dan zeker langs bij Urban Bakery.

Culinaire hotspots
Uitgeshopt, maar nog niet uitgeput? Wandel dan terug naar Station Hofplein en sluit je dag af met een heerlijk diner bij één van de restaurants in de bogen. Kies de keuken van Francois Geurds: tweesterren restaurant FG Restaurant of FG Foodlabs. Of reserveer een tafeltje bij BIRD of Visrestaurant Jack. In de zomermaanden kun je terecht op het gezellige terras van Garden of Bird. In deze tuin vindt ook regelmatig een food yard plaats;  diverse foodtrucks vol ambachtelijk, vers en lekker eten.

Uitgaan in de Hofbogen
Ben jij een échte diehard en na het eten nog steeds niet moe? Uitgaan in Rotterdam kan ook in de Hofbogen. Waag een dansje bij club BIRD of Jack, hét podium van Rotterdam. Een wisselende concertagenda van Jazz tot Soul. Via de Luchtsingel loop je terug naar poppodium Annabel. Een trendy poppodium met een eigenwijze programmering van hiphop tot brass in een grootstedelijke maar intieme setting. Een biertje drink je bij openluchtbar Biergarten. Ook de techno liefhebber kan hier zijn hart ophalen. Neem een duik in het Rotterdamse rauwe nachtleven.

Kortom… op zoek naar dé urban hotspots van Rotterdam? Zet koers naar de Hofbogen in Rotterdam Noord!

 

Deel op Facebook