18 november 2016

Mooie ambities op het dak van Station Hofplein

Mooie ambities op het dak van Station Hofplein

Station Hofplein leeft; een dynamische plek in de gerestaureerde bogen van het oude station. Maar hoe gaat het eigenlijk met het dak van Station Hofplein? De ambitie is om het dak van Station Hofplein open te stellen voor buurtbewoners, Rotterdammers én toeristen. Straks kun je op het dak een drankje drinken of picknicken met een geweldig uitzicht over de skyline van Rotterdam. Kinderen kunnen spelen op de speeldijk in het park en grotere en kleinere evenementen zorgen voor een bruisende ontmoetingsplek voor cultuur minnend Rotterdam.

Wat is er al gedaan?
Met dank aan Stichting Luchtsingel, het EFRO, het Nationaal Restauratie Fonds en de Stadsregio is het dak van Station Hofplein opgeknapt. Het perron werd verbonden met de Luchtsingel, kreeg een vernieuwde trapopgang, de overkapping en banken zijn gerestaureerd én er is een brede trap van het perron naar het evenemententerrein gerealiseerd. Voorbij het perron is een, door ZUS ontworpen, park aangelegd. Met oude spoorrails zijn wandelpaden gemaakt, er is een fruitboomgaard aangelegd en diverse grassen en kruiden zijn gezaaid. Op de kopse kanten van het dak zijn nieuwe hekken geplaatst van staaldraad waarin de naam Station Hofplein is verweven.

Maar er was meer…
Het dak is de afgelopen jaren al het decor voor tal van grote en kleine culturele evenementen geweest. Zo was het dak één van de locaties van Motel Mozaique en de Rotterdamse Dakendagen. Wunderbaum gaf een theatervoorstelling, Roffa Mon Amour organiseerde een filmfestival en Conny Janssen gaf een dansvoorstelling. Kortom, er is een goede start gemaakt voor een mooie ontmoetingsruimte binnen een urban decor.

Wat moeten we nog doen?
Om onze ambities te realiseren, moeten we nog een aantal stappen zetten. Het belangrijkste is dat het dak en het perron technisch gereed en veilig zijn voor onze bezoekers. Ook is het van belang dat we het park in de nachten op een goede manier kunnen afsluiten. Daarnaast zijn we met Gemeente Rotterdam onze ambities verder aan het concretiseren. Ondertussen zijn we ons aan het oriënteren op een ondernemer die past bij de toekomstplannen van de Hofbogen. Ondanks dat er nog een hoop te doen is, zien wij halverwege 2017 een mooi eindstation!

En de rest van het dak van de Hofbogen?
Nieuwsgierig wat er met de rest van het dak van de Hofbogen gaat gebeuren? Lees over de nieuwe toekomst voor het dak.

Nieuwsbrief
Wil je de ontwikkelingen van de Hofbogen per mail ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.