7 april 2017

Bier, bier, bier. Je drinkt het bij Eurotrash United

Bier, bier, bier. Je drinkt het bij Eurotrash United

Hè hè, Eurotrash United in de Hofbogen heeft haar deuren geopend in de Vijverhofstraat 10. Hét bierwalhalla van Rotterdam dat haar geuzennaam dankt aan het Europese blanke uitschot. In maar liefst zes bogen van de Hofbogen worden al je zintuigen bediend. Geen lawaaierig en druk verkeer dat langs rijdt. Maar gewoon jij, bier en bier. En heerlijke delicatessen. Aan de buitenzijde zie je niet de gekte die zich binnen afspeelt. Maar binnen, binnen waan je je in een ondefinieerbare sfeer met hoogwaardige kunst en toffe details. Portretten van memorabele Europeanen. Fantastische schilderingen van diverse kunstenaars. Perfectionistisch houtsnijwerk.

Bij binnenkomst word je direct overvallen door het bizarre plafond. Een knipoog naar de binnenzijde van de Markthal. De helft van de eigenaren van dit bierwalhalla bestaat namelijk uit de ontwerpers van deze schildering; Arno Coenen & Iris Roskam. En wat in de Markthal niet kon, kan hier natuurlijk wel.

Maar terug naar de bieren. Maar liefst 21 tappunten, van speciale bieren tot héle speciale bieren zoals Magic Rock en oja, Bavaria. En natuurlijk hun eigenste bier: Kaiser Kutlipp. De keizer van Europa, met keizerin Snorella aan zijn zijde. Momenteel gebrouwen door bierbrouwer Noordt, 500 meter verderop, met de hoop het bier in de toekomst zelf te brouwen. Naast bier is er ook wijn. De wijnkeuze is geïnspireerd op Europa, wijnen uit onder andere Roemenië en Hongarije, met een goede smaak én toffe etiketten. En bijzondere frisdranken mogen eveneens niet ontbreken. Horeca is een vak, échte persoonlijke service is de gewoonte bij Eurotrash.

Bij een goed biertje, horen goede delicatessen. De kaart begint klein, maar zal zich steeds verder uitbreiden. Met ingemaakt zuur, Goulash, biologische braadworst, Bosnische paling, eendenvlees met mandarijn, vegan Oostblok-taart en aardappelen en kaas uit de Hoeksche Waard. En een broodje dood paard. Dit alles zal in de nabije toekomst zijn opwachting maken. Aan de kinderen is ook gedacht: Franse frietjes én een heuse Arcadekast van Pac-Man.

Een bierwalhalla met muziek én een concertpodium. De programmering van dit podium zal divers zijn, geen singer-songwriters, maar van muziek uit de Balkan tot rock en metal. Over house muziek zijn de meningen nog verdeeld, al heeft DJ Paul Elstak wel een ere-plek als memorabele Europeaan.

Denk je het concept te snappen? Neem een kijkje, ik snap het namelijk niet. En als je het toch snapt, is het de volgende keer weer anders. Kom het gewoon zelf beleven!

 

Judith Blenke werkt voor Projectbureau Hofbogen