30 november 2016

Bijzondere interieurontwerpster in de Hofbogen

In de Hofbogen vind je bijzondere en unieke ondernemers. Af en toe zetten we een ondernemer in the spotlights. Deze keer ging ik op bezoek bij Caroline Tintel, een bevlogen interieurarchitect. Ben jij op zoek naar een nieuwe interieurstijl? Ga je samenwonen maar liggen jullie stijlen wel érg ver uit elkaar? Tintel droomt met je mee en biedt verrassende oplossingen!

Echt luisteren
‘’Om passende adviezen te kunnen geven, vind ik het belangrijk om mijn opdrachtgevers echt te leren kennen. Wie ben je, wat drijft jou? Maar ook wat je fijnste plek in je huis is, of waar je het liefst eet, ‘’ vertelt Caroline. ‘’Vaak komen opdrachtgevers in eerste instantie met een vraag, waar eigenblijk een hele andere vraag onder ligt. Zo ging een gezin met een jaren ’30 stijl verhuizen naar een jaren ’70 huis en wilden advies over de inrichting en verlichting. Maar door écht te luisteren, zag ik dat dit gezin behoefte had aan een ruimtelijk advies rondom hun uitzonderlijke gezinssituatie.’’

Hergebruik van materialen
Als ik vraag waar Caroline het meest trots op is, vertelt ze enthousiast over een loft op het Noordereiland. ‘’ Hier is het resultaat echt een woning die past als een handschoen. Ik heb een lint van meubels ontworpen. Over de hele etage langs de wanden heb ik een aaneenschakeling van meubels gecreëerd waar alle functies in zitten. Sommige onderdelen hebben meerdere functies en een aantal zijn verrijdbaar en in de ruimte te verplaatsen. Het hele lint is gemaakt van de mooie houten vloer die we hebben hergebruikt.”

De Hofbogen
‘’In de Hofbogen ben ik weer terug waar ik 25 jaar geleden de stad verliet. Terug bij mijn roots komt mijn creativiteit naar boven in dit monumentale pand. Ik heb deze boog helemaal opgeknapt en werk hier met veel plezier. Ik heb leuke contacten met de andere ondernemers in dit laatste stukje van de Hofbogen. Voorlopig wil ik hier niet meer weg!’’

Judith Blenke werkt voor Projectbureau Hofbogen