1 september 2015

Volgend station in zicht!

Het gaat goed met het voormalige Hofpleinspoorviaduct. Steeds meer ondernemers vestigen zich in de bogen. Van koffiezaak tot architectenbureau en van bakkerij tot meubelzaak. Daarmee trekken we ook meer en meer bezoekers, lokaal, nationaal, maar ook steeds vaker internationaal.

Dit najaar slaan Hofbogen BV en Prorail de handen ineen om de Hofbogen klaar voor de toekomst te maken. We restaureren de gevels van de Bergweg tot aan de Teilingerstraat. Daarnaast halen we het spoor weg en maken we het dak lekvrij. De werkzaamheden zijn intensief en concentreren zich in de periode september 2015 – begin 2016. Hoewel wij er alles aan doen om de hinder zoveel mogelijk te beperken, kan het niet anders dan dat huurders, bewoners en organisaties in de directe omgeving ongemak ervaren. Maar na deze restauratie bieden de Hofbogen niet alleen ruimte aan nóg meer ondernemers, ze zijn ook een beter visitekaartje voor de hele wijk.

Ondernemers in de bogen en buurtbewoners houden we op de hoogte via informatiebrieven. Daarnaast fungeren enkele ondernemers en organisaties in en rondom de Hofbogen straks als informatiepunt. Hier krijg je inzicht in de werkzaamheden in het gebied en de planning hiervan. Heb je vragen? Bij deze informatiepunten krijg je antwoord op de meest gestelde vragen, maar je wordt ook doorverwezen naar de juiste persoon als zij het antwoord op je vraag niet weten.

Wil je de ontwikkelingen bij de Hofbogen volgen?
Like dan onze Facebookpagina en blijf op de hoogte.