12 februari 2018

Bud Hoiting vervangt Pink Wall

Aan het beginpunt van de Hofbogen, bij Station Hofplein, is een grote muur waar de countouren van het oude stationsgebouw zichtbaar zijn. Deze enorme muur is goed zichtbaar vanuit de voorbijrazende treinen en vormt daarmee een geweldige showcase. Dé ideale plek voor toffe kunstwerken, street art en muurschilderingen. OPPERCLAES, een platform voor jonge hedendaagse kunstenaars, selecteert een paar keer per jaar een kunstenaar om werk op deze muur te tonen. Sinds november prijkt de Pink Wall op de muur. Tijd voor een nieuwe blikvanger!

De uitverkorene
Kunstenaar Gino Bud Hoiting is de volgende uitverkorene. ‘Ik keek altijd wel een beetje tegen mijn voorgangers op. Op deze wall staan de goede artiesten. Ik voel me dan ook zeer vereerd dat ik deze keer ben gekozen! Ik woon om de hoek van de Hofbogen. Tof om zo’n grote zichtbare en tastbare stempel in mijn eigen buurtje te mogen zetten.’’

Sneak preview
De sneak preview van het kunstwerk is veelbelovend. ‘’Eigenlijk is het een tijdlijn van mijn werk van de afgelopen jaren. Alles komt samen in deze mural. De kleurencombinatie, de connecties en natuurlijk mijn herkenbare hand. Ik voel gezonde spanning, maar heb ontzettend veel zin om mijn werk te tonen aan Rotterdam. Mijn kunstwerk wordt zaterdag 24 februari officieel geopend.’’

Bekende hotspot
Inmiddels is deze muur een bekend (inter)nationaal project geworden. Na Bier & Brood, Super A, Zenk One/Eelco van den Berg/June, Bruce Tsai, Jeroen Erosie en Daan Botlek, Simon Schrikker, OPPERCLAES en de Pink Wall is het nu de beurt aan Gino Bud Hoiting.