13 april 2018

Hofbogen wordt nóg mooier!

In 1908 reed de eerste trein over de Hofpleinlijn tussen Rotterdam en Den Haag. Na de opening was de spoorlijn al snel zeer populair, maar in de loop van de vorige eeuw trad verval in. Nu, meer dan honderd jaar later, rijden er geen treinen meer over het spoor, maar is de Hofbogen dankzij een zorgvuldige transformatie opnieuw een plek in trek. Eind april starten wij met de volgende fase groot onderhoud en transformeren we een aantal bogen. Hiermee verbeteren we de verhuurbaarheid van de boogruimten en de leefbaarheid in de omliggende wijken.

 

Transformatie Vijverhofstraat 2 t/m 6


Eind april starten we met de transformatie van het voormalig emplacement van Station Hofplein aan de Vijverhofstraat 2 t/m 6 naar open, toegankelijke bogen. De vijf bogen, naast de onlangs aangelegde Regentuin, refereren straks aan de uitstraling van de bogen van Station Hofplein. De werkzaamheden bestaan uit slopen en restaureren van beton, het slopen van de gevel, herstellen en aanbrengen van nieuwe vloeren en het aanbrengen van nieuwe puien. Wij verwachten dat we de werkzaamheden eind 2018 afronden. Wij zijn blij te vermelden dat bloemenwinkel ’s Zomers Bloemen (op dit moment gevestigd aan de Van Oldenbarneveltstraat 144) eind 2018 haar intrek zal nemen in deze bogen.

 

Transformatie Vijverhofstraat 20 t/m 24


Eind 2018 starten we met de transformatie van de vier gesloten bogen aan de Vijverhofstraat 20 t/m 24 naar open, toegankelijke bogen. Deze bogen krijgen nieuwe puien en transformeren hiermee van opslagruimte naar bedrijfsruimte.

 

Groot onderhoud van Zomerhofstraat tot Bergselaan
De afgelopen jaren hebben we bij een groot aantal bogen tussen de Zomerhofstraat en de Bergweg groot onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Eind april starten we met werkzaamheden bij de ‘overgeslagen’ bogen. Bovendien gaan we deze keer nog een stukje verder; we voeren de werkzaamheden uit tot de Bergselaan. De werkzaamheden bestaan uit schilderwerk, het herstellen van natuursteen en het uitvoeren van stucwerk. Wij verwachten dat we de werkzaamheden in oktober 2018 afronden.

 

Van de Bergselaan tot aan het einde bij de A20
Vooralsnog hebben wij de intentie om in 2019 ook aan het laatste stuk van de Hofbogen groot onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Het plan is om volgend jaar groot onderhoudswerkzaamheden uit te voeren van de Bergselaan tot aan het einde bij de A20.

 

Financiering door Nationaal Restauratiefonds (NRF)
In november 2017 heeft Hofbogen B.V. bij het Nationaal Restauratiefonds een Monumenten-hypotheek afgesloten ter herfinanciering van aflopende leningen en gedeeltelijk ter financiering van deze fase van de restauratie.

 

Vragen?
Vragen over de werkzaamheden? Stuur dan een e-mail naar transformatie@hofbogen.nl. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom de Hofbogen? Volg ons op Facebook of schrijf je in voor de nieuwsbrief.