16 december 2015

Nieuwe aanpak voor het dak

Nadat eerder dit jaar de aanbesteding niet lukte, heeft ProRail samen met Hofbogen B.V. gewerkt aan een oplossing voor het ontmantelen en lekvrij maken van het dak van de Hofbogen.

Afgesproken is dat het dak in etappes wordt aangepakt nu de uitvoering niet meer gelijk loopt met de renovatie van de bogen, die inmiddels zijn voltooiing nadert. ProRail neemt op korte termijn – in december 2015 en januari 2016 – tijdelijke maatregelen om de gerestaureerde gevels te beschermen tegen lekwater van het dak.

Voor het daadwerkelijk ontmantelen en lekvrij maken van het dak heeft ProRail met Hofbogen B.V. een nieuwe (aanbestedings-)aanpak afgesproken. Met de nieuwe aanpak krijgt de aannemer meer ruimte om zijn expertise in te brengen en zo de werkmethode en planning op te kunnen stellen. De voorbereidingen voor deze aanpak zijn gestart.

Omdat het subsidiedeel voor de werkzaamheden aan het dak is komen te vervallen, kijken ProRail en Hofbogen B.V. samen zorgvuldig naar de mogelijkheden binnen het beschikbare budget. Wanneer zij daar overeenstemming over hebben, stelt ProRail nieuwe (contract)stukken op voor de aanbesteding. Partijen verwachten in het 2de of 3de kwartaal van 2016 de aannemer opdracht te kunnen geven zodat deze uiterlijk begin september 2017 helemaal klaar is met de werkzaamheden.

Meer weten over de aanpak van de Hofbogen? Lees hier de antwoorden op de meest gestelde vragen.