3 september 2020

Open Monumentendag gaat dit jaar (in aangepaste vorm) door!

Open Monumentendag staat dit jaar gepland in het weekend van 12-13 september. Op deze dagen is op het Luchtpark de geschiedenis van de bogen te zien.

Op zaterdag 12 september zijn er drie rondleidingen op en rond de Hofbogen gepland waaraan kan worden deelgenomen. Voor de rondleidingen is in verband met Corona een inschrijfverplichting en er zijn maar een beperkt aantal plekken. Je kan je inschrijven voor de een rondleiding via de website van de Open Monumentendag.

De Hofbogen, officieel het Hofpleinviaduct, is een gebied met een rijk verleden. Ooit stapten hier Haagse dames en heren uit voor een avond vertier in Rotterdam. Nu, honderd jaar later, is het Hofpleinviaduct een rijksmonument en een verzamelplek van bijzondere ondernemers op het gebied van food, fitness en design. Het is met 1,9 kilometer tevens het langste bedrijfsverzamelgebouw van Europa!

Na jaren van leegstand en verloedering hebben het spoorviaduct, de Hofbogen, Station Hofplein en Station Bergweg een tweede leven gekregen. Lonely Planet riep Station Hofplein daarom zelfs uit tot innovatief ontwikkelingsgebied. Bekijk tijdens de Open Monumentendagen de architectuur, maar vooral ook het Luchtpark, de Luchtsingel, de Regentuin en de vele streetart.