17 augustus 2020

Staycation bij de Hofbogen

Wie had gedacht dat we dit jaar de vakantie in Nederland zouden moeten doorbrengen? Maar niet getreurd, bij de Hofbogen is genoeg te beleven. Van Noord naar Zuid nemen we je graag mee op een tripje langs de bogen:

  • Gordelweg: Begin je tour aan het water bij de Gordelweg. Hier kun je je eerste blikken op de Hofbogen werpen en steek je de straat over naar de Insulindestraat. Nog een nieuwe vloer nodig? Spiek even naar binnen bij Rotterdam Parket.
  • Tak van Poortvlietpark: Vervolg je route langs het Tak van Poortvlietpark. Dit is het park dat is gelegen in Bergpolder, naast de Hofbogen. Hier zijn gedurende de hele zomer in het weekend diverse activiteiten voor jong en oud. Van knutseldagen tot filmavonden. Check het programma via de wijkraad Bergpolder.
  • Insulindestraat: Hier valt een hoop te beleven! Ben je door corona helemaal inspiratieloos wat betreft het avondeten, boek dan een leuke kookworkshop bij Greek Food Therapy of Keizer Culinair. Of ben je het huis helemaal zat en toe aan een nieuw interieur? Kijk even in de etalage van de Patroonfabriek, Rafa Kids of Tafel Design. Geef je messen een beurtje bij messenslijperij Hillknives.
  • Eudokiaplein: Even tijd om uit te rusten en je bandjes op te laten pompen bij de Kromme Spaak en neem een Hofbogen kaasje mee als souvenir en een ijsje van de Urban Bakery.
  • Vijverhofstraat: Toch nog honger? Hier valt genoeg te eten! Je kan bij Coppi en Man met Bril Koffie terecht voor een lekker ontbijtje of lunch. Mocht je nog een avondmaaltijd willen scoren, land dan even op het terras van Reijngoud. Toch liever een beetje sportiever de vakantie door? Koop een goede racefiets bij Delta Cycling of verbeter je moves bij het Danskantoor en A.C.E. Martial Arts. 
  • Broekhorststraat: De rit zit er bijna op maar vergeet vooral geen bloemetje te kopen bij Zomers voor een fleurig thuis.
  • Station Hofplein: Ook hier kun je nog heerlijk genieten van een hapje en een drankje bij de vele horeca die hier zit. Mocht je daarna nog zin hebben in een feestje willen, strijk dan neer bij Jacks of Bird. Of hebben de voeten inmiddels rust nodig, geniet van het prachtige uitzicht over de stad vanaf het Luchtpark.